LogoChocBeta

Leasing στην Ελλάδα - Ποιες εταιρείες υπάρχουν;

Leasing στην Ελλάδα - Ποιες εταιρείες υπάρχουν;
Leasing στην Ελλάδα - Ποιες εταιρείες υπάρχουν;

28 March 2024, by Snapcar Team

Το leasing στην Ελλάδα συνεχώς μεγαλώνει, χωρίς να περιορίζεται στα καινούρια αυτοκίνητα, αλλά να επεκτείνεται σε μεταχειρισμένα, αλλά και moto. Ποιες είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες;

Δείτε όλες τις leasing προσφορές της ελληνικής αγοράς!


Η άνοδος του leasing στην Ελλάδα είναι εμφανής, καθώς είναι πολλοί οι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται τα πλεονεκτήματά του. Μειωμένο ή ακόμα και μηδενικό αρχικό κεφάλαιο, σταθερή διαθεσιμότητα οχήματος, καλύτερος προγραμματισμός των εξόδων και φορολογικά κίνητρα, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους της «άνθισης».


Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του leasing, προσφέροντας καινούρια αυτοκίνητα, μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, επαγγελματικά οχήματα ή ακόμα και moto. Όσο για τους τρόπους μίσθωσης, είναι πολλοί και διαφορετικοί. Η προκαταβολή μπορεί να είναι μικρή, μπορεί να είναι μεγάλη, ενώ υπάρχουν και επιλογές με μηδενική προκαταβολή. Όσον αφορά τη διάρκεια της μίσθωσης, ίσως οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι «κλειδωμένη» για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά στο άλλο άκρο υπάρχει το ευέλικτο leasing, στο οποίο το όχημα επιστρέφεται ανά πάσα στιγμή.


Ο γρίφος που καλείται να λύσει κάθε άνθρωπος που ενδιαφέρεται να κάνει δικό του ένα όχημα μέσω leasing είναι εκείνος της σύγκρισης, όμως σχεδόν κανένας δεν ξέρει ποιες εταιρείες προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.

To Snapcar κάνει εύκολη αυτήν τη σύγκριση, αρχικά σε επίπεδο τιμής, όμως δεν μένει εκεί. Δίνει σε όλους τη δυνατότητα να συγκρίνουν τις εταιρείες leasing σε επίπεδο παροχών, ειδικών όρων, ακόμα και στα «ψιλά γράμματα».

Οι μεγαλύτεροι «παίκτες» της αγοράς leasing στην Ελλάδα

Σε κάθε τομέα υπάρχουν εταιρείες που τις γνωρίζουν περισσότεροι άνθρωποι. Το ίδιο συμβαίνει και στο leasing. Κάποια ονόματα που αναγνωρίζει η πλειοψηφία είναι η Avis Leasing, η Leaseplan , η Hertz Leasing του ομίλου Autohellas, η Europcar, η Flex Car που ξεκίνησε από την Ελλάδα κι έχει επεκταθεί σε πολλές χώρες του κόσμου, η SIXT Leasing του ομίλου Μοτοδυναμική, η instacar Leasing που ειδικεύεται στο ευέλικτο leasing και η Executive Lease που είναι μία από τις πιο παλιές εταιρείες στην παροχή υπηρεσιών leasing στην Ελλάδα.


Leasing από αυτοκινητοβιομηχανίες, εμπόρους και εισαγωγείς


Ωστόσο, η αγορά έχει μεγαλώσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Μερικά ακόμα, εύκολα αναγνωρίσιμα ονόματα είναι εκείνα των εταιρειών που δραστηριοποιούνται παραδοσιακά στην εισαγωγή και εμπορία αυτοκινήτων. Ονόματα όπως Saracakis Leasing, η Karenta Leasing και η Xenakis Lease είναι γνώριμα στο αγοραστικό κοινό.


Φυσικά, σε πολλές περιπτώσεις οι κατασκευαστές αυτοκινήτου προσφέρουν και λύσεις για leasing των αυτοκινήτων που κατασκευάζουν. Πολλές φορές αυτό γίνεται μέσω των τραπεζικών ιδρυμάτων που διαθέτουν οι ίδιοι οι όμιλοι ή μέσω συνεργαζόμενων τραπεζών. Μερικά ενδεικτικά ονόματα είναι η BMW Finance, η Volkswagen Bank και η Volvo Leasing.


Εταιρείες leasing που ίσως να μην γνωρίζεις


Κοιτάζοντας πέρα από τα παραπάνω brands, σήμερα στην αγορά leasing της Ελλάδας μπορούμε να βρούμε και πολλές ακόμα, ιδιαίτερα άξιες εταιρείες, για τις οποίες μία μερίδα του κοινού ίσως να μην έχει ενημερωθεί.

Αν τις συμπεριλάβει κάποιος ή κάποια στην αναζήτησή που θα κάνει, αυξάνει σημαντικά τις διαθέσιμες επιλογές και μεγαλώνει κατά πολύ τις πιθανότητες να βρει ακριβώς αυτό που ψάχνει, τόσο σε επίπεδο τιμής, όσο και ειδικών όρων. Κάποιες από τις εταιρείες που ξεχωρίζουν είναι οι Motorlease, Easy Rental, Drive Hellas, Leasing Planet και Kinisis Lease.


Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί η Spotawheel Leasing, η οποία ξεκίνησε ως εταιρεία ελέγχου για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, όμως σήμερα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις leasing για μεταχειρισμένα και καινούργια αυτοκίνητα. Δεν είναι η μόνη εταιρεία που δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον ή κάποια να αποκτήσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με leasing, όμως έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα.

Ο χώρος του leasing στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ μεγάλος, οπότε η αναζήτηση σε όλες αυτές τις εταιρείες γίνεται πολύ δύσκολη. Σε αυτήν την ανάγκη έρχεται να απαντήσει το Snapcar, αναλαμβάνοντας να κάνει τη σύγκριση εύκολη και γρήγορη, ώστε όλοι να μπορούν να βρουν την ιδανική leasing λύση που ταιριάζει στις δικές τους ανάγκες.



Βρείτε το επόμενο leasing αυτοκίνητό σας, πατώντας εδώ.

;
Logo

© 2023 Snapcar. All rights reserved

Επικοινωνία