LogoChocBeta

Leasing αυτοκινήτου, τι είναι ;

kylo-cAYZhp7B7l4-unsplash
Leasing αυτοκινήτου, τι είναι ;

16 April 2024, by Snapcar Team

Τι είναι το leasing, πόσα είδη υπάρχουν, ποιους αφορά, τι περιλαμβάνει και πώς μπορείτε να βρείτε την πιο συμφέρουσα προσφορά για τις ανάγκες σας; Όλες οι απαντήσεις για το leasing στην Ελλάδα, είναι εδώ.

Δείτε όλες τις leasing προσφορές της ελληνικής αγοράς!


Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν αγκαλιάσει το leasing, το οποίο αποτελεί την πρώτη επιλογή για την απόκτηση νέου αυτοκινήτου, καθώς αφορά περίπου το 55% των νέων μοντέλων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Φυσικά, εκτός από νέα αυτοκίνητα το leasing αποτελεί την καλύτερη λύση για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και για moto, ενώ είναι η προφανής επιλογή για τα επαγγελματικά οχήματα.

Cover image for martin-baron-PPWUPLWYY5s-unsplash


Τι είναι το leasing;


Το leasing είναι ο πιο ευέλικτος τρόπος να αποκτήσει ο καθένας και η καθεμία το όχημα που θέλει, άσχετα αν είναι καινούριο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, moto ή επαγγελματικό όχημα όπως van και φορτηγά. Για όσο διάστημα διαρκεί η σύμβαση ο/η χρήστης πληρώνει ένα μηνιαίο μίσθωμα και τα καύσιμα του οχήματος. Τίποτα άλλο.


Τα διαφορετικά είδη leasing που υπάρχουν στην Ελλάδα


Κλασικό leasing


Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη μορφή του leasing στην Ελλάδα. Επιλέγοντας το κλασικό leasing ή μακροχρόνια μίσθωση, ο/η χρήστης δίνει ένα ποσό ως προκαταβολή και στη συνέχεια πληρώνει μόνο το μηνιαίο μίσθωμα. Στο τέλος της σύμβασης έχει το δικαίωμα να αγοράσει το όχημα (leasing με εξαγορά), να συνεχίσει τη μίσθωση του ίδιου οχήματος, να προχωρήσει μισθώνοντας νέο όχημα ή να σταματήσει τελείως τη μίσθωση.



Cover image for viktor-bystrov-qd-zd2MoeE8-unsplash


Flex leasing - ευέλικτο leasing


Το Flex leasing ή ευέλικτο leasing είναι ένας διαφορετικός τρόπος μίσθωσης αυτοκινήτου, moto, van ή οποιουδήποτε άλλου οχήματος. Το βασικό πλεονέκτημα του flex leasing είναι ότι δεν υπάρχει χρονική δέσμευση, αλλά ο/η χρήστης έχει την ελευθερία να κρατήσει το όχημα που επέλεξε μόνο για όσο το χρειάζεται.


Ανάλογα την εταιρεία και την ύπαρξη κάποιας προσφοράς, μπορεί να απαιτείται ένα ποσό ως προκαταβολή ή όχι. Ακόμα κι αν απαιτείται προκαταβολή, συνήθως είναι μικρή. Εκτός από τη διακοπή του flex leasing ανά πάσα στιγμή, ο/η χρήστης μπορεί να ζητήσει την αλλαγή του οχήματος που μισθώνει με κάποιο άλλο, όποτε θελήσει ή όταν προκύψει κάποια ανάγκη. Χωρίς δεσμεύσεις.


Τι περιλαμβάνει το leasing;


Άσχετα από το είδος του leasing που θα επιλέξει κάποιος ή κάποια να κάνει, οι βασικές παροχές είναι ίδιες. Το μηνιαίο μίσθωμα περιλαμβάνει όλα τα έξοδα του οχήματος όπως τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιση (συνήθως μικτή). Επιπλέον περιλαμβάνεται η αλλαγή ελαστικών (συνήθως στα 40.000 km ή τέσσερα χρόνια), όλη η προγραμματισμένη συντήρηση, καθώς και η παροχή άλλου οχήματος σε περίπτωση που το μισθωμένο δεν είναι διαθέσιμο για οποιονδήποτε λόγο (όπως service ή επισκευές από ατύχημα).


Το leasing ταιριάζει και σε ιδιώτες ή μόνο σε επαγγελματίες;


Το leasing είναι η καλύτερη επιλογή για την απόκτηση νέου οχήματος τόσο για ιδιώτες, όσο και για επαγγελματίες. Η ευελιξία, η σταθερότητα στα έξοδα, ο οικονομικός προγραμματισμός και η διαρκής διαθεσιμότητα οχήματος, είναι πλεονεκτήματα που μπορούν να εκμεταλλευτούν όλοι. Για τους επαγγελματίες υπάρχουν επιπλέον φορολογικά οφέλη, με αποτέλεσμα το leasing να είναι μονόδρομος σε αυτήν την κατηγορία.


Τι οχήματα αφορά το leasing στην Ελλάδα;


Στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς το είδος του οχήματος που μπορεί να αποκτηθεί μέσω leasing. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι τα καινούρια αυτοκίνητα αλλά και τα μεταχειρισμένα, τα δίκυκλα όπως μηχανές και scooter, τα van, τα φορτηγά, ακόμα και τα microcars.


Πώς θα βρείτε την πιο συμφέρουσα επιλογή leasing για τις ανάγκες σας;


Οι εταιρείες που προσφέρουν leasing στην Ελλάδα είναι δεκάδες. Αυτό είναι καλό επειδή ευνοείται ο ανταγωνισμός, όμως κάθε ενδιαφερόμενος ή ενδιαφερόμενη πρέπει να ψάξει πάρα πολύ για να βρει την καλύτερη επιλογή.


Με την αναζήτηση σε τόσο πολλές εταιρείες να είναι αδύνατη, το Snapcar έρχεται να δώσει τη λύση. Στo Snapcar έχουμε συγκεντρώσει τις περισσότερες εταιρείες leasing στην Ελλάδα, για να τις συγκρίνετε όλες εύκολα και γρήγορα, με μια ματιά. Μην χάνετε χρόνο ψάχνοντας το τέλειο leasing. Αφήστε τo Snapcar να το κάνει για εσάς, πατώντας εδώ.

;
Logo

© 2023 Snapcar. All rights reserved

Επικοινωνία